Τηλέφωνο

+30 23810 88.200

ΙΑΤΡΕΙΟ

Φωτογραφίες από το ιατρείο

                                                                       M y s i m b a

 Στην αγορά είναι πλέον το νέο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας με την ονομασία Mysimba. Οι ουσίες που περιέχει είναι η Ναλτρεξόνη (Naltrexone) και η Βουπροπιόνη (Bupropion). Όπως γνωρίζουμε η παχυσαρκία είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση πολλών παθήσεων όπως Σακχαρώδης Διαβήτης, Καρδιαγγειακά νοσήματα (υπέρταση, αθηρωμάτωση, υπερλιπιδαιμία), Πνευμονολογικά, Ψυχιατρικά  κ.ο.κ.

Στην Ελλάδα το ποσοστό των υπέρβαρων σήμερα κυμαίνεται περίπου στο 66% στους άντρες και 55% στις γυναίκες ενώ των παχύσαρκων στο 22% και 24% αντίστοιχα. Πολύ μεγάλα ποσοστά αν αναλογιστεί κανείς με απλούς αριθμούς ότι 6-7 Έλληνες στους 10 είναι υπέρβαροι. Το νέο αυτό φάρμακο δρα στον εγκέφαλο (υποθάλαμο), συγκεκριμένα δρα με μηχανισμούς στον έλεγχο της πρόληψης τροφής, στην επιθυμία, μειώνει την όρεξη και αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας. 

Το φάρμακο ενδείκνυται σε παχύσαρκους άνω των 18 ετών με αρχικό Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)  >  30 kg/m2 και σε υπέρβαρους  > 27 kg/m2 αλλά με συνοδό νόσημα σαν τον Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, υπερλιπιδαιμία ή ελεγχόμενη υπέρταση. Με τα ως τώρα δεδομένα το φάρμακο είναι πιο ασφαλές από φάρμακα προηγούμενων ετών κατά της παχυσαρκίας. Οι πιο σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες του είναι η ναυτία, η δυσκοιλιότητα, ήπια ζάλη, ξηροστομία. Δεν έχει επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα και δίνεται με ασφάλεια. Τα αποτελέσματα του από τις μελέτες έδειξαν ότι το 55% που έκαναν λήψη του φαρμάκου έχασαν το 10% του βάρους τους μέσα σε ένα έτος και αυτό κρίνεται ως αποτελεσματικό.

Η έναρξη και η παρακολούθηση γίνεται ανά μήνα στον γιατρό μας και αυτός θα κρίνει την συνέχισή του εφόσον και μόνο φανούν κάποια αποτελέσματα τις πρώτες 16 εβδομάδες. Φυσικά το Mysimba συστήνεται ως συμπλήρωμα δίαιτας με μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και με αυξημένη φυσική δραστηριότητα όπως και όλα τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα.  Κανένα φάρμακο δεν είναι μαγικό και η απώλεια βάρους προϋποθέτει πάντα διατροφή και άσκηση. Η λήψη του δεν είναι για όλους όπως όλα τα φάρμακα, υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί κάποιος οπότε θα πρέπει να υπάρχει έγκριση γιατρού για την χορήγησή του όπως και για την παρακολούθηση.

Το φάρμακο κυκλοφορεί ήδη στην Ευρώπη και φαίνεται να έχει μεγάλη ζήτηση παρόλο που κανένα ταμείο δεν το δικαιολογεί. Το κόστος του ανέρχεται στα 125 euro κάθε μήνα αφού χρειάζεται ένα κουτί μηνιαίως και η τιμή αυτή είναι ίδια σε όλη την Ευρώπη. Αυτό δεν έχει εμποδίσει όμως οι πωλήσεις του να φτάσουν ήδη σε υψηλά επίπεδα. Μένει να δούμε τα αποτελέσματά του και στην χώρα μας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τον εξοπλισμό του ιατρείου. Επίσης το ιατρείο διαθέτει:

Φορητό τρικάναλο καρδιογράφο (FUKUDA) καθώς και Κλίβανο ξηρής θερμότητας αποστείρωσης εργαλείων (TAU STERIL 18L).

  • Ηλεκτροκίνητη εξεταστική κλίνη, Καρδιογράφος εξακάναλος BTL, Πιεσόμετρο RIESTER, Εξεταστικός φωτισμός.
  • Καρέκλα Ω.Ρ.Λ. Αναρρόφηση (καθαρισμός αυτιών) GIMA CLINIC PLUS
  • Σπιρομέτρηση MIR SPIROBANK G
  • Νεφελοποιητής PORTA - NEB
  • Τεστ τροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών)
  • Διαφανοσκόπιο WEIKO
  • Μετρητής γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης SDA1Care
  • Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής MIDRAY

espa banners final