Τηλέφωνο

+30 23810 88.200

ΙΑΤΡΕΙΟ

Φωτογραφίες από το ιατρείο

 

Σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας και συγκεκριμένα για το καρδιαγγειακό μας έχει όπως φαίνεται η σάουνα και μάλιστα όταν γίνεται τακτικά.
Ειδικότερα, ο καθηγητής Clifford Hawkins, από το πανεπιστήμιο του Birmigham , ξεκινώντας από το ερώτημα «η σάουνα είναι δολοφόνος ή θεραπευτής» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σάουνα είναι αθώα αν βέβαια τηρούνται οι κανόνες της. Η έρευνά του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα British Medical Journal το 1987.

Μετά από αυτή την έρευνα Φιλανδοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κουόπιο, αποφάσισαν να κάνουν μια μεγαλύτερη έρευνα μελετώντας τον ανδρικό πληθυσμό ηλικίας 42-60 ετών για να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα τους παράγοντες για τους καρδιαγγειακούς κινδύνους. Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται για την συχνότητα και την ένταση της σάουνας αλλά με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα JAMA Internal Medicine θα λυθούν όλες οι απορίες.
Μέχρι τώρα οι γιατροί απαγόρευαν σε αυτούς που έχουν καρδιακά προβλήματα να κάνουν σάουνα. Σύμφωνα όμως με τα νέα αποτελέσματα αυτής της έρευνας διαψεύδονται όλα καθώς απενοχοποιήθηκε η σάουνα. Μείωση κατά 63% του κινδύνου για ξαφνικό θάνατο λόγω καρδιακής πάθησης για εκείνους που κάνουν 4-7 φορές την εβδομάδα σάουνα σε σχέση με εκείνους που δεν κάνουν καθόλου. Μέχρι και 22% μείωση θανάτου έδειξαν τα αποτελέσματα για εκείνους που πάνε 2-3 φορές την εβδομάδα.

πηγή: msdhealthnews.gr

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τον εξοπλισμό του ιατρείου. Επίσης το ιατρείο διαθέτει:

Φορητό τρικάναλο καρδιογράφο (FUKUDA) καθώς και Κλίβανο ξηρής θερμότητας αποστείρωσης εργαλείων (TAU STERIL 18L).

  • Ηλεκτροκίνητη εξεταστική κλίνη, Καρδιογράφος εξακάναλος BTL, Πιεσόμετρο RIESTER, Εξεταστικός φωτισμός.
  • Καρέκλα Ω.Ρ.Λ. Αναρρόφηση (καθαρισμός αυτιών) GIMA CLINIC PLUS
  • Σπιρομέτρηση MIR SPIROBANK G
  • Νεφελοποιητής PORTA - NEB
  • Τεστ τροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών)
  • Διαφανοσκόπιο WEIKO
  • Μετρητής γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης SDA1Care
  • Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής MIDRAY

espa banners final