Τηλέφωνο

+30 23810 88.200

ΙΑΤΡΕΙΟ

Φωτογραφίες από το ιατρείο

 

Δραματικά αποτελέσματα για το έμβρυο, έχει μία διαβητική γυναίκα που κυοφορεί, καθώς ο αρρύθμιστος διαβήτης αυξάνει τις δυσμορφίες στο έμβρυο, από τις πρώτες κιόλας μέρες της εγκυμοσύνης.
«Συχνά οι γυναίκες αγνοούν τις δυσμορφίες που μπορεί να προκαλέσει ο διαβήτης ή ακόμα και η βαριά θεραπεία που μπορεί να κάνει η γυναίκα πριν την σύλληψη», εξηγεί ο καθηγητής Jacques Lepercq, γυναικολόγος – μαιευτήρας στο Παρίσι. Τονίζει πως όλες οι διαβητικές γυναίκες που έχουν σκοπό να κάνουν παιδί θα πρέπει αν ακολουθούν δύο κανόνες: να συμβουλεύονται πάντα τον γιατρό τους πριν από την σύλληψη και να προγραμματίζουν την σύλληψη.
Οι εκ γενετής δυσμορφίες αγγίζουν το 3% των γεννήσεων από διαβητικές γυναίκες και μόλις το 1% γενικά. Οφείλονται στα υψηλά επίπεδα σακχάρων στον οργανισμό.
Συχνά άρρωστες από την παιδική τους ηλικία, οι γυναίκες με διαβήτη τύπου 1 εξαρτώνται από την ινσουλίνη. Ωστόσο οι περισσότερες αγνοούν τους κινδύνους με τους οποίους συνδέεται ο διαβήτης και από εκεί φαίνεται η σημαντικότητα της ιατρικής συμβουλής. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης διαβητικής γυναίκας είναι αναγκαία η χορήγηση ινσουλίνης καθόλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν παρουσιαστεί διαβήτης στην κύηση για πρώτη φορά θα χρειαστεί η ρύθμισή του είτε με αυστηρή διατροφή, είτε με ινσουλίνη σε περίπτωση που κρίνει ο θεράπων γιατρός. Πάντως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αυστηρή ρύθμιση ο διαβήτης στις εγκυμοσύνες. Είναι πιο πιθανό αυτές οι γυναίκες να αποκτήσουν παχύσαρκο παιδί, εκ των οποίων το 65% θα έχει προέλθει από καισαρική ή πρόωρο τοκετό.

πηγή: msdhealthnews.gr

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τον εξοπλισμό του ιατρείου. Επίσης το ιατρείο διαθέτει:

Φορητό τρικάναλο καρδιογράφο (FUKUDA) καθώς και Κλίβανο ξηρής θερμότητας αποστείρωσης εργαλείων (TAU STERIL 18L).

  • Ηλεκτροκίνητη εξεταστική κλίνη, Καρδιογράφος εξακάναλος BTL, Πιεσόμετρο RIESTER, Εξεταστικός φωτισμός.
  • Καρέκλα Ω.Ρ.Λ. Αναρρόφηση (καθαρισμός αυτιών) GIMA CLINIC PLUS
  • Σπιρομέτρηση MIR SPIROBANK G
  • Νεφελοποιητής PORTA - NEB
  • Τεστ τροφικής δυσανεξίας (τεστ τροφών)
  • Διαφανοσκόπιο WEIKO
  • Μετρητής γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης SDA1Care
  • Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής MIDRAY

espa banners final