Τηλέφωνο

+30 23810 88.200
  1. Μικρά και συχνά γεύματα
  2. Συστήνονται καλές πηγές πρωτεΐνης και βιταμίνης C, για την κάλυψη αναγκών επούλωσης - προσοχή τα εσπεριδοειδή φρούτα μπορεί να μην είναι καλά ανεκτά
  3. Αποφυγή κάθε τροφής που δεν ανέχεται ο ασθενής
  4. Αποφυγή τροφών που περιέχουν ερεθιστικές (της γαστρικής έκκρισης) ουσίες - καφεΐνη, αλκοόλ, δυόσμος, μαύρο πιπέρι, καυτερό πιπέρι, σκόρδο.
  5. Το λίπος πρέπει να λαμβάνεται σε μέτριες ποσότητες -χρήση λιγότερων κορεσμένων λιπαρών και περισσότερων πολυακόρεστων λιπαρών
  6. Επίσης συστήνεται αποφυγή / περιορισμός των παρακάτω τροφών:
  • Τηγανητά, βαριές σάλτσες
  • Αλλαντικά, παστά
  • Όσπρια
  • Ωμά λαχανικά
  • Γλυκά του κουταλιού, λουκουμάδες
  • Ξηροί καρποί

 

Υπόδειγμα Δίαιτας Πεπτικού Έλκους

Πρωί

½ φλυτζ. γάλα

½ φλυτζ. χυμός πορτοκαλιού

1 φέτα ψωμί του τόστ

1 κουταλ. μαργαρίνη

2 κουταλ. ζάχαρη

Πρόγευμα

½ φλυτζ. χυλός από πλιγούρι (quacker)

1 φλυτζ. γάλα

2 κουταλ. ζάχαρη

½ φλυτζ ροδάκινο (κομπόστα)

Μεσημέρι

60 γρ. μοσχάρι (ψητό)

½ φλυτζ. ρύζι (βρασμένο)

½ φλυτζ. φασολάκια

1 φέτα ψωμί

1 κουταλ. μαργαρίνη

30 γρ. μαλακό τυρί

Απόγευμα

½ ποτήρι γάλα

2 βουτήματα

1 κουταλ. ζάχαρη

Βράδυ

60 γρ. κοτόπουλο (βραστό)

½ φλυτζ. πατάτες πουρέ

½ φλυτζ. αρακας

2 κουταλ. ζάχαρη

1 φέτα ψωμί

Προ ύπνου

½ φλυτζ. μυζήθρα

½ φλυτζ. βερίκοκο (κομπόστα)

4 μικρά μπισκότα

1 φλυτζ. γάλα

1 κουταλ. ζάχαρη

 

espa banners final