Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/nikoskex/public_html/plugins/system/nrframework/NRFramework/SmartTags.php on line 87
Η μαστίχα Χίου ως κάψουλα στα φαρμακεία...

Τηλέφωνο

+30 23810 88.200

 

Ένα αγνό ελληνικό προϊόν έρευνας και ανάπτυξης συμμαχίας Μαστιχοπαραγωγών της Χίου και ελλήνων επιχειρηματιών, ιδανικό για τα συμπτώματα της Λειτουργικής Δυσπεψίας, εισέρχεται με μεγάλες προσδοκίες στα φαρμακεία της επικράτειας και σταδιακά στις διεθνείς αγορές. Οι κάψουλες μαστίχας, ή Mastihatherapy caps με έναν συνδυασμό 69 συστατικών αυθεντικής, μαστίχας Χίου, κυκλοφορούν πλέον στα φαρμακεία της χώρας σε κουτί των 30 καψουλών και φιαλίδιο των 90 καψουλών από την αμιγώς ελληνική εταιρεία Pharma Q, μέλος του επίσης αμιγώς ελληνικού ομίλου ΙΑΣΙΣ. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω Μαστίχα Χίου σε μορφή κάψουλας, έχει πιστοποιημένη προέλευση (Π.Ο.Π./Ε.Μ.Χ.) και τεκμηριωμένη δράση κατά των συμπτωμάτων της Λειτουργικής Δυσπεψίας. Η Λειτουργική Δυσπεψία αποτελεί μια νοσολογία με πολλαπλά συμπτώματα, όπως καούρες, πόνος στο στέρνο, αίσθημα φουσκώματος και γενική δυσφορία.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ελληνικής Μαστίχας Χίου για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών, αναγνωρίζονται ήδη από το 2.500 π.Χ. από μελέτες του Διοσκουρίδη και του Γαληνού αλλά και από τα έγκυρα Ιατρικά Περιοδικά όπως το New England Journal of Medicine και στο Journal of Ethnopharmacology, όπου τα θετικά και ευεργετικά αποτελέσματα της Μαστίχας στο γαστρεντερικό σύστημα και όχι μόνο, είναι αδιάσειστα».
Στα νεότερα χρόνια, προκύπτουν πολλά νέα κλινικά δεδομένα για την χρήση και αξιοποίηση των δακρύων της Μαστίχας των Μαστιχοφόρων Σχίνων της Χίου, που από το 1997 αποτελεί προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), πιστοποιημένο από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) που είναι και ο επίσημος φορέας της.
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες δημοσιεύματα σε έντυπα και δικτυακά μέσα, αναδεικνύουν μέσω κλινικών μελετών με κάψουλες μαστίχας, τη θεραπευτική αξία της Μαστίχας στη Λειτουργική Δυσπεψία και την Εκρίζωση του Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού, μέχρι και τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές, όπως και κατά της υψηλής χοληστερόλης, ιδιότητες.
Έγκυρα Ιατρικά Περιοδικά όπως το Νew England Journal of Medicine και στο Journal of Ethnopharmacology, δημοσιεύουν αποτελέσματα κλινικών μελετών όπου τα θετικά και ευεργετικά αποτελέσματα της Μαστίχας Χίου στο γαστρεντερικό σύστημα, και όχι μόνο, είναι αδιάσειστα.


πηγή: msdhealthnews.gr

espa banners final