Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/nikoskex/public_html/plugins/system/nrframework/NRFramework/SmartTags.php on line 87
Χουρμάς και ρόδι: ένα δυνατό δίδυμο για τις αρτηρίες μας...

Τηλέφωνο

+30 23810 88.200

 

Ο συνδυασμός δύο πεντανόστιμων φρούτων μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός κατά του εμφράγματος και γενικά έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πρόκειται για τον χουρμά και το ρόδι οι οποίοι συμμαχούν για την προστασία της καρδιάς μας.
Συγκεκριμένα, ένα ποτήρι χυμό από ρόδι συνοδευόμενο με τρεις χουρμάδες σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να προλάβει τη συσσώρευση λιπιδίων στις αρτηρίες μέχρι και κατά 33% και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο για έμφραγμα σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών από το Ισραήλ.
Ο συνδυασμός αυτών των δύο φρούτων είναι πολύ δυνατό δίδυμο για την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων χάρη στην πλούσια σύστασή τους σε αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με τον καθηγητή και αρχηγό της έρευνας Michael Aviram. Εξηγεί ότι τα κύρια συστατικά του χυμού του ροδιού δεν είναι άλλα από τα φυτικά αντιοξειδωτικά πολυφαινολικών που μειώνουν τη διαδικασία οξείδωσης του σώματος. Ενώ οι χουρμάδες περιέχουν αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και κυρίως μειώνουν την ύπαρξή της στις αρτηρίες.
Για να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους οι ερευνητές μελέτησαν ποντίκια με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, δίνοντας τους χυμό ροδιού μαζί με χουρμάδες. Το δίδυμο αυτό κατάφερε να μειώσει κατά 33% το οξειδωτικό στρες στα τοιχώματα των αρτηριών και κατά 28% την κακή χοληστερόλη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Food & Function.
Ο καθηγητής Aviram διευκρινίζει ότι τα δύο αυτά φρούτα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν καταναλώνονται μαζί. Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού είναι γνωστές και από έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια για την αναστολή των καρκινικών κυττάρων.

 

πηγή: msdhealthnews.gr

espa banners final