Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/nikoskex/public_html/plugins/system/nrframework/NRFramework/SmartTags.php on line 87
Υπολογισμός BMR

Τηλέφωνο

+30 23810 88.200

 

Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός ((BMR Basal Metabolic Rate) είναι ένας μαθηματικός τύπος που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της ενέργειας που καταναλώνει ένας οργανισμός σε κατάσταση ηρεμίας, είναι δηλαδή οι θερμίδες που δαπανά ο οργανισμός για την λειτουργία των βασικών μας οργάνων. Ο Ενεργός Μεταβολικός Ρυθμός (AMR Active Metabolic Rate) υπολογίζει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας ανάλογα με την καθημερινή φυσική δραστηριότητα.
Η διαφορά του Βασικού με τον Ενεργό είναι ότι ο πρώτος υπολογίζει την ενέργεια που χρειαζόμαστε σε κατάσταση ηρεμίας, δηλαδή τις θερμίδες που χρειάζεται το σώμα μας για να συντηρήσει της φυσιολογικές λειτουργίες του (Καρδιά, Εγκέφαλος κτλ.), ενώ ο δεύτερος υπολογίζει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας την ώρα που βρίσκεται σε κάποια φυσική δραστηριότητα.

Το αποτέλεσμα δείχνει τις θερμίδες που καίει ο οργανισμός σας καθημερινά για να συντηρήσει το βάρος σας ανάλογα βέβαια και την σωματική δραστηριότητά σας. Αν τρώτε λιγότερο από αυτό που καίτε, τότε θα χάσετε βάρος. Αν τρώτε περισσότερο από αυτό που καίτε, τότε θα πάρετε βάρος.

Πηγή: mydiatrofi.gr

espa banners final