Το τεστ τροφικής δυσανεξίας γίνεται με 2 τρόπους:
1. Στο αίμα
2. Στον οργανισμό
Η εξέταση με το αίμα είναι η πιο παλιά. Στηρίζεται στην εξέταση με ELISA, όπου ευρίσκονται αντισώματα της τροφής στο αίμα. Αυτό το τεστ δυσανεξίας τροφών είναι επεμβατικό. Για την εξέταση στο αίμα λαμβάνεται μία μικρή ποσότητα αίματος με αιμοληψία και το αίμα περνάει από μία σειρά από αντιδραστήρια, για να εξεταστεί με ποια αντιγόνα αυτό αντιδρά. Η εξέταση που γίνεται στον οργανισμό γίνεται με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού και είναι αναίμακτη (μη επεμβατική). Ο εξεταζόμενος κρατάει στα χέρια του δύο ηλεκτρόδια και οι πληροφορίες των τροφών περνούν με το ηλεκτρικό ρεύμα (πολύ χαμηλής έντασης) και εκτιμάται η ανταπόκριση του οργανισμού στο ερέθισμα. Η μέθοδος του Βιοσυντονισμού θεωρείται πιο αξιόπιστη και πιο ασφαλής. Η μέθοδος με το αίμα εκτός του ότι είναι αιματηρή είναι και πολύ πιο ακριβή σαν κόστος. Η πιο σημαντική διαφορά, όμως, είναι ότι η μέθοδος του Βιοσυντονισμού είναι πιο ακριβής. Έτσι, αντί για διακοπή των γαλακτοκομικών ή γενικά των τυριών, θα χρειαστεί να κόψετε μόνο έναν ή δύο τύπους τυριών και θα μπορείτε να καταναλώνετε τα υπόλοιπα τυριά. Επίσης, αντί να πρέπει να κόψετε όλα τα δημητριακά, μπορεί να χρειαστεί να κόψετε μόνο την σίκαλη, πράγμα πόλυ πιο εύκολο και απλό, με τα ίδια αποτελέσματα.
Διαβάστε επίσης:
Η ερμηνεία των αποτελεσμάτων του τεστ τροφικής δυσανεξίας
Κάθε πότε κάνουμε το τεστ και πότε επανεισάγονται οι τροφές;
Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το τεστ τροφικής δυσανεξίας.
Τεστ τροφικής δυσανεξίας και απώλεια βάρους.